27 mars 2013

Hej Malin!

Jag kom att tänka på dig nu av många olika anledningar, bland annat för att det är påsk, och i och med det så är det även snart valborg. Det var på valborgsmässoafton vi träffades för första gången, i Uppsala. Jisses vad rolig dag och kväll det var! Detta är första gången jag väljer att skriva här idag, och jag vill bara dela med mig av mina minnen av dig Malin.

När jag träffade dig Malin, så kändes som om vi hade känt varandra länge, och du tyckte likadant. Vi hade mycket att skratta åt. Speciellt när vi, du, jag, Marco och Victoria skulle ta en taxi till festen, som vi inte riktigt hittade till, och fastnade efter ca 100 meter framför ett tågspår, och taxametern tickade och tickade och vi alla i bilen började svettas över det och skrattade så tårarna sprutade! Vi hajade till i taxin att vi bara var några kvarter ifrån, och valde att hoppa ur, men betalde 100 spänn! Kortaste och dyraste taxiresan ever!

Detta var första mötet med dig. Sedan träffades vi fler gånger på fest hos Micke. Du och jag pratade om vikt och bantning och vi kiknade av alla metoder man provat. Du var också så klantig, det kändes som att allt hände dig, allt verkligen! När du började berätta om olika missöden, så dog jag av garv, och du var inte sen med att haka på du också! Herregud tjejen, vilken humor du hade, och ditt sätt att hantera missöden, det var en styrka du hade, för istället för att gräva ner dig, så tog du saker med en klackspark och levde vidare.

Jag tänker att allt har en mening. Jag vet att allt har en mening. Ibland är det dock svårt att hitta svaret till meningen med allt. Jag är helt övertygad om att du var här för att sprida din energi och glädje till oss. Även om du inte är med oss här, just här i jordelivet, så känner jag att du är med, du är med dina vänner, din energi har lämnat avtryck, minnet av dig förenar dina vänner i fina stunder. Tänk allt du lämnat efter dig! Du påminner än idag till dina vänner till att komma ihåg, hur man är en varmhjärtad och helt enkelt en god människa. Det vet jag att dina vänner bär med sig, om hur god du var, vilket även präglar andra till att också vilja vara det. Du var en förebild, fast egentligen vill jag nog säga att du fortfarande ÄR en förebild.

Jag ser en sorg hos människor än idag, över att du inte finns här. Jag som inte var en av dina nära vänner, men ändå hann träffa dig, jag ser det goda du lämnat efter dig.. Jag kan nästan förstå att din resa hit var en snabbresa, för hur många människor, lämnar så mycket gott efter sig, under tiden här och även så lång tid efter sin bortgång? Det kan jag inte svara på egentligen, men din bortgång är i mina ögon unik, just för att du, än idag, förenar människor till att känna värme, kärlek och gemenskap, och det tack vare att du bara fanns här som deras vän.. Bra jobbat Malin!

Dagen innan du gick bort så träffade jag dig, och du sa till mig att vi firar ett år! Och det var ju sant, för vi hade träffats precis ett år innan, på valborg, i Uppsala. Vi sågs utanför Tabasco, och din fina vän Kim var också med. Du hade fått permis från sjukhuset och passade på att njuta av den med lite god mat med Kim. Jag kommer ihåg att jag sa att du såg så pigg ut, och du sa även att du kände dig piggare. Sen så garvade du åt att du kände att du var tvungen att gå, för att det var så hög musik på Tabasco, tantvarning tänkte du.

Vi stod och pratade en god stund och bestämde även att vi skulle hitta på nåt kul när du blev frisk igen! Det var det vi kom överens om och lovade att vi skulle höras! Jag kommer ihåg att jag även skrev till dig på facebook, och kommenterade dina slangar som du hade bakom örat, att det var ett mycket fint örhänge och att du var en trendsättare. Jag visste att du skulle ta det med ett skratt. Det jag inte visste var om du ens skulle hinna läsa det, det jag inte visste var att det var sista gången vi skulle ses, jag visste inte heller att vi inte skulle hinna hitta på roligheter tillsammans..

Jag väljer nu att inte gå in på dagen efter, för jag och alla andra vet ändå.

Det jag vill är att minnas ditt skratt, det jag vill förmedla idag är hur jag uppfattade dig, hur jag uppfattar dig än idag med tanke på vad jag ser, med din frånvarande närvaro, jag vill inte påminna dina vänner om det som gör ont, jag vill däremot påminna om glädje, glädjen över att du har än idag, så många fina runt dig och din energi, som än idag förenas, tack vare dig..!!

Malin, du är saknad av så många, jag hoppas nu att när dagen närmar sig, att det blir en dag fylld av värme och glädje, precis det som du förmedlade även när du var här. Fast det behöver jag nog knappast ens hoppas över, för du har nog ett finger med i spelet lite då och då, och påminner dina nära om just att leva här och nu, att uppskatta livet så som den ter sig, i både upp och nedgångar... Det är det som är livet.

Med ljus, värme, energi och kärlek//Tanja

P.s Jag och Kimsi är vänner idag ;)) D.s

5 kommentarer:

 1. Tack för det fina som du skrivit,, men som vanligt så forsar tårarna när man läser allt det ni skriver. Det är helt rätt om Malin hon var rolig och lättsam och ingen kunde skratta som hon, vi saknar henne så fruktansvärt.Världens bästa dotter. Stor kram Mamma Meidi

  SvaraRadera
 2. Ja.. det här var inte lätt att läsa. Ögonen helt trasiga. Klump i halsen. Ofantligt fint och beskrivande sant. Tack för nya ord som än en gång fått företräda ens känslor.

  SvaraRadera
 3. så sorgligt. minns också den kvöllen på tabban, vi stod där i entren och pratade. Malin pratade om dig efteråt. Hon sa, "vi borde hänga mer med Tanja, hon är rolig"
  Malin sa även att man borde njuta mer av livet, gå ut och äta oftare osv. Ibland är det så lätt att glömma bort att njuta av livet. Man vet aldrig när det tar slut.

  Tack för fint minne Tanja

  /Kim

  SvaraRadera