8 april 2012

Älskade Malin

Det är nu snart 2 år sedan Malin gick bort. Hela den tiden har jag inte gjort något inlägg på den här minnesbloggen. Har skrivit en del på Facebook men jag tycker det är så svårt att skriva om minnen med Malin. Sorgen och saknaden är alltför stor för att jag skall klara av att skriva om alla fantastiska minnen. För otroligt många minnen har jag. Jag har ju levt för och med denna fantastiska människa i 28 år. När jag såg henne den första gången den 10 juni 1982 så var det kärlek från den första sekunden. På nästan samma ställe såg jag henne för sista gången. Hon dog framför mina ögon. I det ögonblicket så dog en stor del av mig också. Meningen med livet försvann på någon sekund. Jag har alltid varit en flitig fotograf. Både foton och video. Ibland har omgivningen varit ganska trött på mitt fotograferande. Men också till mångas glädje. Inte minst Malin har jag fotat så väldigt mycket under alla år. Något som jag vet att Malin uppskattade. Hon lånade ofta dessa videofilmer och visade sina kompisar. Några av videobanden visade jag för Micke Å igår. De var från 1989-92. De visar vilken otrolig energi Malin hade. Hon hittade ständigt på nya saker. Var alltid så positiv. Ingenting var omöjligt. Och vilken fantasi hon hade. Mycket av det här tog hon med sig till vuxenvärlden. Ni vet alla vilken fixare hon var och så många bra sidor hon hade. Det är så förskräckligt sorgligt att tänka på hur mycket hon skulle ha gjort för oss alla. En sån förlust för så många av oss. Från de här banden har jag en favorit. Malin och Ida på Gåsö. Ida blev som en familjemedlem. Hon var med oss så många år på Gåsö. Det var skattjakter (skräp från stränderna), lekar, upptäcktsfärder, krabbmete, bad tills båda skakade och var blåa om läpparna. Hur många hundra hopp från bryggan de gjorde varje år vet jag inte men många var det. Det var en härlig tid och jag vet att jag tänkte: ta vara på den här tiden. Lyckligare än så här blir jag aldrig. Ja det här var mitt första inlägg om en person som var min största kärlek i livet. Tack för allt Älskade Malin! Din Pappa

3 kommentarer:

 1. Vad fint och sorgligt att läsa.. Malin älskade sin pappa så.. det är svårt att vara tacksam för den tid man hade när minnena samtidigt skapar så mycket sorg..

  SvaraRadera
 2. Jag ar sa glad att jag fick vara med er pa Gaso. Finare barndomsminnen finns inte. Det ar svart att skriva om minnen/kanslor som ar for stora for ord. Men jag tycker att det ar skont att hora fran dig, aven om du har det svart. Forresten- precis nar vi lade pa sa hojde jag radion och Kurt Cobain sjunger raden "Think I'm just happy, think I'm just happy, think I'm just happy". Nu tror jag val inte pa sant har men det var val bra konstigt. Puss och Kram- alskar er.

  SvaraRadera
 3. Saknaden är enorm!
  Finaste Malin <3

  SvaraRadera