16 februari 2011

Seventribe vill hedra Malin på bästa sätt

Det är stundtals roligt men oftast tungt att läsa inläggen här.
Och det var även stundtals tungt i studion måndag och tisdag.

För icke invigda kan jag göra en snabb resumé:

Bandet Seventribe består av 8 medlemmar som alla höll av Malin väldigt väl.
Vi tillhör hennes senare vänskapskrets.
Malin var väldigt supportive i vårt engagemang i bandet och stöttade oss helhjärtat.
I december vann vi en tävling som bl.a. gett oss möjligheten att spendera två dagar i en proffsstudio för att spela in en singel som sedan ska tryckas och distribueras i 18000 ex via Sweden Rock Magazine i Sverige. Släppet beräknas ske i maj inför Sweden Rock Festival i juni där vi så klart kommer framföra låten med stolthet (den kommer så klart bli ett stående inslag i vår reportoar framöver).
Vi är nästan klara med denna inspelning.

Seventribe tar nu tillfället i akt och använder detta för att hedra minnet av Malin på bästa sätt möjligt från vår sida.

Låten heter 'Dream Me' och är helt och hållet skriven om Malin.
Här nedan följer texten. Tyvärr får vi vänta på låten i sin helhet.
Förutom detta tänkte vi att det kanske vore på sin plats att göra något så ovanligt som att 'översätta' eller snarare 'tolka' den så det tydligt framgår vad som betyder vad.
En låttext begränsas ju ofta av låtlängden (ca 3-4min) samt att saker och ting även ska låta väl i sina olika fraseringar. Därför används ofta mer eller mindre poetiska inslag och metaforer för att bredda betydelsen av de få ord som ryms i en låt.

Den här låten är dock ganska rakt på sak, men för en ovan kanske det inte alls är så enkelt att läsa mellan raderna. Därför vill vi göra detta åt er.

En förlaga av denna text har publicerats tidigare, men denna är den reviderade och slutgiltiga verisionen.
------
Dream Me

You put my life on hold
Since you left us all
All these lonely nights
Scare and hurt me so

Why can I feel your soul
When you've passed away
(ingen av oss är religiös, men ibland funderar man över skumma saker som händer)

Who am I to cry
Tears that makes me blind
Will I ever find
Will I find if I die
Will I find - If I die
(Malin påverkade så många liv på ett positivt sätt. Vi var sent in i hennes liv men blev fort nära vänner med henne. Men det finns de som växt upp med Malin, bildat en identitet tillsammans med Malin, förhållt sig till Malin hela livet osv. för att inte nämna hennes mor och far och övrig familj. Så detta är ett sätt att uttrycka, att den svaga känslan av att ens sorg inte skulle vara lika stor som någon annans, egentligen bara är ett tecken på hur mycket positivitet denna människa spred omkring sig. De sista meningarna hänvisar dels till att man undrar sig om det enda sättet att få reda på hur det ligger till är att dö, samt att det understryker hur överväldigande sorgen kan vara ibland; så illa att man bara vill dö)

(Chorus)
Dream me back so I can save
Feel you beside me
(refrängen, som även gett namn åt låten, betyder att man är medveten om det absurda i att fysiskt tas tillbaks till tiden före Malin insjuknade och på så sätt kunna se till att rätt behandling gavs direkt. I stället drömmer man sig tillbaks, men även utrycker man en önskan att bli tillbakatagen/tillbakadrömd för att kunna rädda henne, för att kunna få känna henne vid sin sida)

So can you show me now
In a gentle way
That you’re still around
Though you've passed away
(då och då berättar den ena eller den andra om märkliga händelser som ibland bara kan betyda att Malin spelar en ett spratt för att påminna om hennes existens. Här önskas att hon fortsätter med det, men gör det på ett varsamt sätt)

Why can I feel your soul
When you've passed away

I will always cry
Tears that makes me blind
I know when I will find
I will find when I die
I will find - When I die
(här ändras orden i de sista meningarna, och här inser man att det enda sättet att få veta hur allt ligger till är att vänta tills man dör. Dock ska man läsa mellan raderna att man måste gå vidare, livet skall levas fullt ut ändå, det hade hon velat, sen när tiden är inne så besvaras allt)

(Chorus)
Dream me back so I can save
Feel you beside me
Save me, never leave my life
Always beside me
(den fulla refrängen fortsätter med att klargöra mellan raderna att man insett hur läget är, Malin kan inte komma tillbaka men man önskar att hon kan rädda en från total nergång genom att finnas med hela livet, genom svåra som glada stunder. Alltid vid ens sida)

Can you love
I Love
(här frågar vi oss om Malin fortfarande är kapabel att älska eftersom det då och då dyker upp vittnesbörd om märkliga incidenter där man ser tecken eller känner hennes kärlek.
Slutligen klargör vi var vi står i frågan....)
------
Det här blir vårt kollektiva sätt att genom det vi gör bäst, hedra en person som berört oss oerhört mycket i livet vilket gjorde att hennes bortgång satt verkligt djupa spår.
Vi inte bara tillägnar låten till Malin utan har även skrivit den direkt till och om henne.
Den är ämnad att nå ut till fler människor än Seventribe någonsin nått ut till och det är vi oerhört glada för. Hon kommer nu leva vidare på ett nytt sätt.

På så sätt blir det även en gåva till Meidi och Hasse, Lotta med familj och resten av släkten samt alla vänner.
Tack återigen för tiden vi fick med Malin.

//Seventribe

7 kommentarer:

 1. Tack snälla Ni, Ni är otroliga. Nu har tårarna sprutat så jag kunde bara läsa första versen sen såg jag ingenting. Men jag ska fortsätta om en stund.Tänk om Malin hade kunnat se detta. Men nu vet jag varför hon älskade Er! Många Kramar.

  SvaraRadera
 2. Det var det finaste jag någonsin läst!
  Väntar med spänning på att höra denna låt <3
  Ni är underbara!
  Kärlek i massor

  Sandra M

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Det är svårt med sorg, från en som vet.<3

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar text ni har skrivit. Fanastiskt vacker och väldigt talande. Det är många som uppskattar att ni gör det här för Malin. Mamma och pappa (Maud och Stig) hälsar också att ni är fantastiska och önskar er lycka till. / Andrea

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt vacker text och så fint initiativ! Ni är så duktiga!!
  Ser (som Sandra) också mycket fram emot att höra låten!!
  Åh vad jag saknar Malin!

  //Hanna Björklund

  SvaraRadera
 6. Puss pa er Micke. Ni ar bast. Kram fran Ida

  SvaraRadera
 7. Skänk en del av intäkterna till hjärt och lungfonden

  SvaraRadera